poeziek.nl

wie zijn wij

Hans Meek en Leo Driesenaar

 

Hans Meek

 

Hans Meek studeerde biologie te Utrecht en ontwikkelde tijdens zijn studie diverse artistieke nevenactiviteiten. Hij deed eindauditie piano op de muziekschool te Utrecht, begeleidde fluit-, cello-, saxofoon- en zangleerlingen, schreef en deed mee aan cabaretvoorstellingen en zong als bariton bij het Utrecht kamerkoor Viva la Musica o.l.v Reinier Wakelkamp.

Tot 2005 was hij universitair docent aan de Radboud Universiteit te Nijmegen en woonde met vrouw en kinderen in het rustieke Maas en Waalse dorpje Altforst. In die periode speelde hij toneel, zong hij in het Brabants Kamerkoor (hetgeen hij nog steeds doet o.l.v. Fokko Oldenhuis), en was hij voortrekker van het “Anatomencabaret” te Nijmegen.

Vanaf 2000 richt hij zich steeds meer op poëzie en muziek. Hij volgde de Schumann academie voor deeltijd conservatoriumonderwijs, nam deel aan workshopsbij Miriam de Vrome, Pim Brackenhof en en Gijs van Rhijn en heeft zangles bij Cileke Angenent. Nadat hij met het werk van Antoine Oomen in aanraking was gekomen begon hij ook zelf gedichten te toonzetten. Sinds enkele jaren heeft hij een poëziek relatie met pianist Leo Driesenaar, met wie hij zijn toonzettingen van pianobegeleiding voorziet en uitvoert.

 

Leo Driesenaar

 

Leo Driesenaar studeerde aan het conservatorium van Arnhem piano bij Christopher Czaja Sager en Jacques Hendriks, en cello bij Robert Dispa.

Naast zijn privé-praktijk is hij werkzaam bij de Prof. Dr. Mr. W.P.J. Pompestichting als piano- en keyboarddocent en is daar één van de drijvende krachten achter een koor van patiënten en “mensen van buiten”. Verder is hij begeleider bij diverse koren, dirigent/pianist van gemengd koor OBK in Beuningen en vrouwenkoor Terpsichore, en vaste organist van de Petrus Canisiuskerk in Nijmegen. Hij was één van de oprichters van het Nijmeegse koor Camera Nova en was daarbij jaren de vaste begeleider.

Samen met sopraan Josine Franken vormt hij het duo Mir Tsvey, dat Jiddische liederen ten gehore brengt, en met Hans Meek maakt hij sinds enkele jaren poëziek, gezongen nederlandstalige gedichten met pianobegeleiding.